A House for a family, South Elevation

Houses & Extensions

A House for a Family Home

A House for a Family, South Elevation

A House for a Family, South Elevation

This house is designed as a modern interpretation of the form of a converted warehouse. Apologies for those who find this philosophically dubious (get over yourselves). The clients liked the style and softness of an adjacent brick building – a small warehouse, and in construction terms and in the context of the site, a rectilinear plan was appropriate. However, this basic form disguises a richness and complexity in the layout of the home.

To the south, externally, a change in external cladding from brick to timber delineates the ground and first floor storeys, visually compressing the overall height of the house; four storeys including the basement. Very large windows, embrace views over 10 miles to the nearby coast, and a glazed wing steps down to the garden below.

To the front elevation, the entrance is signified by a step or recess into the elevation, with full height glazing to the central hall.